Produktionsår: 2010
Genre: Komedi, drama
Regissör: Lisa Cholodenko
Längd: 1 h 46 min

Handling: Nic (Annette Bening) och Jules (Julianne Moore) är ett lesbiskt par i ett långvarigt förhållande. Tillsammans har de två tonårsbarn som de skaffat med hjälp av en spermadonator. Deras dotter Joni (Mia Wasikowska) och hennes bror Laser (Josh Hutcherson) bestämmer sig för att söka upp mannen som givit dem liv. De träffar Paul (Mark Ruffalo) på hans egna restaurang och Joni blir imponerad över hans bohemiska livsstil och hans entusiasm att lära känna dem. Kort efter träffen bekantar sig resten av familjen med Paul och det leder till oanade konsekvenser.  

Mina tankar om filmen: Jag gillar den här filmen och tog den till mig. Jag gillar att storyn är annorlunda och jag tycker att karaktärerna är självklara. Helt enkelt rätt val av skådespelare.
Filmen rör vid relationsproblem som många säkert känner igen sig i. Man har kanske inte befunnit sig just i denna typiska situation men jag tror att det är väldigt relaterbart i alla fall. Välkomna till det slentriana livet som ni kanske inte sett det förut. Även fast filmen är känslosam på sina håll innehåller den också mycket komik. Jag hade gärna sett att den var ännu mer känslosam men jag är ju också mycket för snyftfilmer. En riktigt hyllad och välgjord film är det i alla fall utan tvekan. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
3 av 5 hjärtan