Produktionsår: 2010
Genre: Komedi, drama
Regissör: Lisa Cholodenko
Längd: 1 h 46 min

Handling: Nic (Annette Bening) och Jules (Julianne Moore) är ett lesbiskt par i ett långvarigt förhållande. Tillsammans har de två tonårsbarn som de skaffat med hjälp av en spermadonator. Deras dotter Joni (Mia Wasikowska) och hennes bror Laser (Josh Hutcherson) bestämmer sig för att söka upp mannen som givit dem liv. De träffar Paul (Mark Ruffalo) på hans egna restaurang och Joni blir imponerad över hans bohemiska livsstil och hans entusiasm att lära känna dem. Kort efter träffen bekantar sig resten av familjen med Paul och det leder till oanade konsekvenser.  

Mina tankar om filmen: Jag gillar den här filmen och tog den till mig. Jag gillar att storyn är annorlunda och jag tycker att karaktärerna är självklara. Helt enkelt rätt val av skådespelare.
Filmen rör vid relationsproblem som många säkert känner igen sig i. Man har kanske inte befunnit sig just i denna typiska situation men jag tror att det är väldigt relaterbart i alla fall. Välkomna till det slentriana livet som ni kanske inte sett det förut. Även fast filmen är känslosam på sina håll innehåller den också mycket komik. Jag hade gärna sett att den var ännu mer känslosam men jag är ju också mycket för snyftfilmer. En riktigt hyllad och välgjord film är det i alla fall utan tvekan. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
3 av 5 hjärtanIMDb och trailer

Produktionsår: 2011
Genre: Biografi, drama
Regissör: Simon Curtis
Längd: 1 h 39 min

Handling: Den unga filmstudenten Colin (Eddie Redmayne) reser till London för att få ett jobb på Laurence Olivier's (Kenneth Branagh) nästa filmproduktion. Filmen som ska spelas in är The prince and the showgirl med Marilyn Monroe (Michelle Williams) i huvudrollen. Marilyn börjar agera obekvämt framför kameran, glömmer sina repliker och kommer för sent vilket gör Olivier mycket frustrerad. Colin känner sig mer och mer dragen till hennes skönhet och till hans glädje har de möjlighet att spendera tid ensamma. (Filmen är baserad på Colin Clark's böcker.)  

Mina tankar om filmen: Jag tycker mycket om den här filmen. Det är alltid roligt med filmer som är baserade eller löst baserade på verkliga händelser. Michelle Williams är bra som alltid och det var spännande att se någon gestalta Marilyn Monroe. Stora skor att fylla men hon gjorde det galant. Eddie Redmayne kan heller inte undgå att charma mig med sitt leende. Jag gillar den unga romansen och oskyldigheten hos hans karaktär Colin. Jag skulle gärna se att det hände lite mera då filmen har ett par tråkiga delar fast besviken är jag inte. Ni ska definitivt se den här om ni inte redan har gjort det. 

♥ ♥ ♥  ♥
4 av 5 hjärtan 

biografi, drama,

IMDb och trailer

Produktionsår: 2011
Genre: Drama
Regissör: Elgin James
Längd: 1 h 34 min

Handling: Filmen handlar om vännerna Lily (Juno Temple) och Alison (Kay Panabaker) som är varandras motsatser. Lily är rebellisk och har ett förflutet av självskadebeteende. Alison har växt upp med en alkoholiserad pappa och agerar den förståndiga i tjejernas vänskap. En dag träffar de ett skejtande killgäng på besök ifrån Los Angeles och när dem begett sig tillbaka hem är Lily inte sen med att vilja följa efter. 

Mina tankar om filmen: Det här är verkligen min typ av film. Jag har gillat rymma hemifrån-filmer enda sen jag såg Selma och Johanna - en roadmovie hundra gånger när jag var liten. Det här är självklart en djupare version och den lämnade mig lagom berörd. Det är någonting spännande och härligt med filmer som handlar om rebellitet hos unga människor. Den har kallats för en lillasyster till Thelma & Louise. Jag tycker också att den är filmad på ett visuellt fint sätt vilket alltid uppskattas av mig. Det är kanske ingen must-see men den är helt klart sevärd.

♥ ♥ ♥ ♥ 
3 av 5 hjärtan
 
drama,